Kinder- en jongerencoach Ellen Leten te Hechtel

 

"Als coach wil ik jullie graag adviseren en begeleiden naar een betere thuissituatie.”

Ellen Leten

Voorstelling

coach Ellen Leten voor opvoedingsproblematiek bij kinderen en jongeren

Ik ben Ellen Leten, getrouwd en mama van 2 tieners.

Ik werk al meer dan 12 jaren in het onderwijs als leerlingenbegeleider binnen de context van zowel het gewoon als buitengewoon onderwijs. Van hieruit groeide mijn passie om meer mensen te kunnen adviseren in de opvoeding. Zo werk ik reeds enkele jaren ook als kinder- en jongerencoach.
Mijn doel is om kinderen en jongeren en hun ouders terug in hun kracht te zetten, zodat ze sterk en zelfverzekerd de toekomst tegemoet kunnen gaan.Mogelijke thema's

Kinderen en jongeren

Autisme

alle vragen en problemen die kunnen ontstaan door en rond autisme (inzichten geven, verklaren, (her)kaderen van situaties, leren hulpvragen stellen, …)

Slecht in je vel zitten

voel jij je down, zonder echt te weten waar het aan ligt? Samen zoeken we oplossingen.

Hoog sensitiviteit - prikkelverwerking

heb je soms het gevoel van overweldigd te worden? Of heb je juist het gevoel dat je je constant verveelt? Samen kunnen we kijken waar dit vandaag zou kunnen komen en hoe we dit kunnen aanpakken.

Pesten

zowel dader als slachtoffer kunnen bij mij terecht. We kijken waar het vandaan komt en hoe we dit kunnen veranderen, zonder oordelen te vellen

Assertiviteit – sociale weerbaarheid

leren ‘nee’ zeggen op een sociaal aanvaardbare manier, voor jezelf durven opkomen, durven hulp vragen, zelfvertrouwen creëren,…

Laag zelfbeeld

we gaan op zoek naar jouw talenten en leren deze kennen. Niemand is minder dan de andere, ook jij niet! Leer positief naar jezelf te kijken.

Faalangst

fouten maken is niet erg! Daar leer je juist van. Enkel door te proberen en eventueel niet onmiddellijk te lukken kan je bijleren.

Studiebegeleiding en leren leren

weet jij hoe je wiskunde en taalvakken moet leren? Welke zijn goede studiemethodes en welke werkt voor jou? Heb jij muziek nodig op de achtergrond? Of juist volledige stilte? Leer jij door te doen, zien of luisteren? Samen gaan we hiernaar opzoek.

Eigen grenzen aangeven

durf jij nee zeggen? Of zeg je altijd ja, ook al voel je je daar niet goed bij? Cijfer jij jezelf vaak weg voor de anderen, ondanks jezelf? Voor jezelf zorgen is de eerste stap in kunnen zorgen voor de andere. Klinkt gemakkelijk, maar is het niet altijd. Ik help je graag.

Psycho-educatie

wat is ass, adhd, add, enz… eigenlijk? Is hoe ik reageer ‘normaal’ en wat is ‘normaal’? Wat kan mij helpen om zo goed mogelijk tot mijn recht te komen? Ik help je graag met de kennis die ik heb. Daarnaast kan ik ook ontzettend veel van jou leren. Niemand is ten slotte hetzelfde.

Ouders

Verbindend communiceren

hoe kan je kinderen en jongeren dingen bijleren zonder (voortdurend) met hen in conflict te gaan. Hoe stel je hen gerust, zonder hun gevoelens de minimaliseren? Hoe ga je om met vragen van je kinderen waar je zelf nog worstelt met het verleden? We kijken hoe je op een positieve manier het gesprek met je kinderen kan aangaan.

Vragen in verband met opvoeding

tips rond slaapproblemen, moeilijk gedrag, machteloosheid, …

Psycho-educatie

Wat is ass, adhd, add, enz… precies? Wat betekent dat voor mijn kind en voor mijn gezin? Ik help je graag met de kennis die ik heb. Daarnaast kan ik ook ontzettend veel van jou leren. Niemand is ten slotte hetzelfde.


Hoe gaan we samen aan de slag?

Tijdens een intakegesprek maken we kennis en beluister ik jullie vragen en/of probleem. Ik stel mezelf voor en vertel wat ik kan aanbieden. Indien ik denk dat ik niet kan helpen verwijs ik jullie door.

Is er een match? Dan maken we een volgende afspraak.

Na een aantal sessies (voor iedereen anders) of op vraag van de ouders doen we een follow-up gesprek.


Tarieven

Consultaties
Prijs
Duurtijd
Intakegesprek
40€
50 min.
Indiv. begeleiding
55€
50 min.
Studiebegeleiding
25€
30 min.
Gezinsbegeleiding
65€
50-75 min.
Schooloverleg
50€
Verslagen
20€
Terugbetaling is afhankelijk van uw ziekenfonds en regio. U informeert zich best eerst bij uw ziekenfonds over de voorwaarden die zij stellen ten aanzien van terugbetaling van psychologische begeleiding.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

ellenleten@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Kindercoach jongerencoach - Ellen Leten

Collega's psychologische hulpverlening