Kinder- en jongerenconsulent Lena Daubies te Hechtel

 

"Hier zoeken we samen naar verbinding en gebruiken we jouw krachten.”

Lena Daubies

Voorstelling

consulent Lena Daubies voor opvoedingsproblematiek bij kinderen en jongeren

Ik ben Lena Daubies. 31 jaar, psychologisch consulent, maatschappelijk werkster, een toegewijde echtgenote en trotse mama van een levendig zoontje.

Naast een sportieve levensstijl is mensen/jongeren helpen om zichzelf goed te laten voelen een passie.

Ik probeer me steeds helemaal in te leven in de situatie waarbij ik de waarden oprecht en eerlijkheid hoog in het vaandel draag. Vaardigheden die ik heb kunnen ontwikkelen door mijn diverse diploma’s en werkervaring. Naast mijn zelfstandige activiteit bij Praktijk de Duinen, ben ik nl. ook tewerkgesteld als consulent binnen het centrum van leerlingenbegeleiding (CLB). Je zit goed bij mij om samen op zoek te gaan naar de juiste verbinding tussen jou, je kind en eventueel de school. Redenen zijn mijn persoonlijke aanpak, de ervaring binnen het onderwijs, de diverse opleidingen en ook mijn kennis in de wereld van de toegepaste psychologie.

Iedere hulpvraag wordt bekeken vanuit verschillende invalshoeken (school, vrienden, gezin,…) die een invloed kunnen hebben op het kind of de jongere, waarbij verbinding centraal staat.
Mogelijke thema's

Psychologische begeleiding

Depressieve gevoelens

Hoe kan je kinderen en jongeren dingen bijleren zonder (voortdurend) met hen in conflict te gaan. Hoe stel je hen gerust, zonder hun gevoelens de minimaliseren? Hoe ga je om met vragen van je kinderen waar je zelf nog worstelt met het verleden? We kijken hoe je op een positieve manier het gesprek met je kinderen kan aangaan.

Angsten

Tips rond slaapproblemen, moeilijk gedrag, machteloosheid, …

Hoog sensitiviteit

Heb je soms het gevoel van overweldigd te worden? Of heb je juist het gevoel dat je je constant verveelt? Samen kunnen we kijken waar dit vandaag zou kunnen komen en hoe we dit kunnen aanpakken.e

ASS

ADHD

Emotieregulatie

Schoolse en cognitieve ondersteuning:

Studiebegeleiding en leren leren

Weet jij hoe je wiskunde en taalvakken moet leren? Welke zijn goede studiemethodes en welke werkt voor jou? Heb jij muziek nodig op de achtergrond? Of juist volledige stilte? Leer jij door te doen, zien of luisteren? Samen gaan we hiernaar opzoek.

Keuzemoeilijkheden

Sociale vaardigheden

IQ onderzoek vanaf 2,5 jaar

Hoog sensitiviteit - prikkelverwerking

Pesten

Zowel dader als slachtoffer kunnen bij mij terecht. We kijken waar het vandaan komt en hoe we dit kunnen veranderen, zonder oordelen te vellen

Assertiviteit – sociale weerbaarheid

Leren ‘nee’ zeggen op een sociaal aanvaardbare manier, voor jezelf durven opkomen, durven hulp vragen, zelfvertrouwen creëren,…

Laag zelfbeeld

We gaan op zoek naar jouw talenten en leren deze kennen. Niemand is minder dan de andere, ook jij niet! Leer positief naar jezelf te kijken.

Faalangst

Fouten maken is niet erg! Daar leer je juist van. Enkel door te proberen en eventueel niet onmiddellijk te lukken kan je bijleren.

Eigen grenzen aangeven

Durf jij nee zeggen? Of zeg je altijd ja, ook al voel je je daar niet goed bij? Cijfer jij jezelf vaak weg voor de anderen, ondanks jezelf? Voor jezelf zorgen is de eerste stap in kunnen zorgen voor de andere. Klinkt gemakkelijk, maar is het niet altijd. Ik help je graag.


Hoe gaan we samen aan de slag?

Tijdens een eerste verkennend gesprek nemen we de tijd om de hulpvraag in kaart te brengen, vertrekkend vanuit het hier-en-nu en met geloof in de individuele krachten. Vervolgens bekijken we samen stap voor stap wat er nodig is richting groei en zelfvertrouwen, met aandacht voor de mogelijkheden en tempo van de jongere.


Is er een match? Dan maken we een volgende afspraak.


Na een aantal sessies (voor iedereen anders) of op vraag van de ouders doen we een follow-up gesprek.Tarieven

Consultaties
Prijs
Duurtijd
Indiv. begeleiding
55€
50 min.
Gezinsbegeleiding
60€
50 min.
IQ-test
op aanvraag
Terugbetaling is afhankelijk van uw ziekenfonds en regio. U informeert zich best eerst bij uw ziekenfonds over de voorwaarden die zij stellen ten aanzien van terugbetaling van psychologische begeleiding.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

lenadaubies@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Kinderconsulent jongerenconsulent - Lena Daubies

Collega's psychologische hulpverlening