Diëtiste Katrien Hompes te Hechtel

 

"Ik help je graag op weg met je voedingspatroon naar een gezonde levensstijl!”

Katrien Hompes

Voorstelling


diëtiste Katrien Hompes helpt je op weg met je voedingspatroon naar een gezonde levensstijl.

Mijn naam is Katrien Hompes en werkzaam als erkend diëtiste in deze artsenpraktijk. Ik studeerde af als Voedings-en Dieetdeskundige aan de Thomas More Hogeschool in Geel. Na mijn studies kon ik ervaring opdoen als klinisch diëtiste in het ziekenhuis van Pelt.

Nu ben ik trots om deel uit te maken van het team diëtisten van het Wit Gele Kruis. Vanuit deze organisatie werk ik in meerdere huisartsenpraktijken en geef ik de nodige ondersteuning in een woonzorgcentrum.

Als erkend diëtiste kunnen kinderen en volwassenen bij mij terecht voor overgewicht, ondergewicht, diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, maag- en darmproblemen, allergiën en/of intoleranties,... .

Doordat ik deel uitmaak van een team diëtisten met elk hun specialiatie, wordt u op de best mogelijke en wetenschappelijk onderbouwde manier begeleid.

Bij het woord voeding denk ik niet alleen aan eten en drinken, maar ook aan gezondheid, gezelligheid, familie, vrienden, reizen,... . Niet iedereen is gebaat bij éénzelfde aanpak en daarom ga ik graag samen met jou op weg. Op jouw tempo haalbare doelen stellen, die leiden naar verandering voor een lang en gezond leven.

Mijn adviezen zijn wetenschappelijk onderbouwd en ik volg jaarlijks bijscholingen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op vlak van voeding en gezondheid. Ik maak deel uit van een team van diëtisten met elk hun eigen specialisatie(s), dit maakt het mogelijk om jou op de best mogelijk manier te helpen in jouw tocht naar een gezond leven!


Mogelijke thema's


diabetes

chronische nierinsufficiëntie

overgewicht

verhoogde cholesterol en/of bloeddruk

hartfalen

maag- en darmklachten

zwangerschap

ondervoeding/malnutritie

gluten- en lactose intolerantie

vegetarisme/veganisme

kinderen


Hoe gaan we samen aan de slag?


Eerste consultatie (+/- 60 min.): Door middel van een voedingsanamnese overlopen we je huidige leef- en eetgewoonten. We brengen je levensstijl, verwachtingen en persoonlijke doelen in kaart. Met al deze informatie stel ik een individueel aangepast voedings- of dieetplan op, dat het beste aansluit bij je huidige voedingspatroon. Daarnaast worden er ook een aantal metingen uitgevoerd. (gewicht, lengte, BMI en middelomtrek).

Tweede consultatie (+/- 45 min.): Je gepersonaliseerd voedingsadvies wordt geëvalueerd en er worden eventuele verdere aanpassingen gedaan. Vragen en opmerkingen worden uitgebreid besproken. Ook vind ik het belangrijk om je eigen te maken met bijvoorbeeld het lezen van etiketten (zo leer je wat gezonde/ongezonde producten zijn, hierdoor kan je de juiste keuzes maken). Andere nodige documenten zoals productinformatie, recepten, etc. worden besproken en meegegeven.

Derde – en opvolgconsultaties (30 min.): Deze consultaties dienen voornamelijk om het dieet te ondersteunen en zijn belangrijk voor het behouden van je gewichtsverlies en/of nieuw voedingspatroon. We evalueren eventuele valkuilen en aandachtspunten worden besproken.

Het aantal opvolgconsultaties bepalen we samen in overleg. Dit is zeer persoonlijk en afhankelijk van je doel.

Tarieven

Eerste consultatie

€39,3 en duurt +/- 60 minuten.

Tweede consultatie

€29,5 en duurt +/- 45 minuten.

Opvolgconsultaties

€20,2 en duurt +/- 30 minuten.

Terugbetaling:
  • bevragen bij eigen mutualiteit of diëtiste
  • consultaties in kader van de zorgtrajecten, het voortraject diabetes en consultaties voor kinderen worden aangerekend aan de volgens het RIZIV geldende tarieven. Voor de terugbetaalde consultaties in kader van het voortraject diabetes en de zorgtrajecten diabetes en chronische nierinsufficiëntie wordt de derdebetalersregeling toegepast. Voorschrift van de huisarts is hiervoor noodzakelijk.
  • diabeteseducaties voeding in kader van het voortraject diabetes worden aangerekend aan de volgens het RIZIV geldende tarieven.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

Katrienhompes@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Diëtiste Katrien Hompes