Diëtiste Liese Stals te Hechtel

 

"Mijn passie is om jou te begeleiden naar een gezonde levensstijl op een haalbare en realistische wijze.”

Liese Stals

Voorstelling


diëtiste Liese Stals helpt je op weg met je voedingspatroon naar een gezonde levensstijl.

Ik ben Liese, jonge gedreven dame en een echte doorzetter. In 2017 behaalde ik mijn bachelor voedings- en dieetkunde aan Thomas More in Geel en in 2019 behaalde ik mijn master gezondheidsvoorlichting en -bevordering aan de universiteit van Gent. Door mijn masterdiploma heb ik een brede kijk op gezondheid.

Ik vind het belangrijk om mensen stap per stap te begeleiden naar een gezonde levensstijl op een haalbare en duurzame manier. Ben je op zoek naar voedingsadvies? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Sinds 2019 ben ik werkzaam als diëtiste, maar sinds 2020 vervoeg ik het team van diëtisten van het het Wit-Gele Kruis. Hier begeleid ik kinderen en volwassenen met overgewicht, ondergewicht, diabetes, hoge cholesterol, hoge bloeddruk, hartaandoeningen, maag- en darmproblemen en chronische nierinsufficiëntie.

Mijn adviezen zijn wetenschappelijk onderbouwd en ik volg jaarlijks bijscholingen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op vlak van voeding en gezondheid. Ik maak deel uit van een team van diëtisten met elk hun eigen specialisatie(s), dit maakt het mogelijk om jou op de best mogelijk manier te helpen in jouw tocht naar een gezond leven!


Mogelijke thema's


diabetes

chronische nierinsufficiëntie

overgewicht

verhoogde cholesterol en/of bloeddruk

hartfalen

maag- en darmklachten

zwangerschap

ondervoeding/malnutritie

gluten- en lactose intolerantie

vegetarisme/veganisme

kinderen


Hoe gaan we samen aan de slag?


Eerste consultatie (+/- 60 min.): Door middel van een voedingsanamnese overlopen we je huidige leef- en eetgewoonten. We brengen je levensstijl, verwachtingen en persoonlijke doelen in kaart. Met al deze informatie stel ik een individueel aangepast voedings- of dieetplan op, dat het beste aansluit bij je huidige voedingspatroon. Daarnaast worden er ook een aantal metingen uitgevoerd. (gewicht, lengte, BMI en middelomtrek).

Tweede consultatie (+/- 45 min.): Je gepersonaliseerd voedingsadvies wordt geëvalueerd en er worden eventuele verdere aanpassingen gedaan. Vragen en opmerkingen worden uitgebreid besproken. Ook vind ik het belangrijk om je eigen te maken met bijvoorbeeld het lezen van etiketten (zo leer je wat gezonde/ongezonde producten zijn, hierdoor kan je de juiste keuzes maken). Andere nodige documenten zoals productinformatie, recepten, etc. worden besproken en meegegeven.

Derde – en opvolgconsultaties (30 min.): Deze consultaties dienen voornamelijk om het dieet te ondersteunen en zijn belangrijk voor het behouden van je gewichtsverlies en/of nieuw voedingspatroon. We evalueren eventuele valkuilen en aandachtspunten worden besproken.

Het aantal opvolgconsultaties bepalen we samen in overleg. Dit is zeer persoonlijk en afhankelijk van je doel.

Tarieven

Eerste consultatie

€39,3 en duurt +/- 60 minuten.

Tweede consultatie

€29,5 en duurt +/- 45 minuten.

Opvolgconsultaties

€202 en duurt +/- 30 minuten.

Terugbetaling:
  • bevragen bij eigen mutualiteit of diëtiste
  • consultaties in kader van de zorgtrajecten, het voortraject diabetes en consultaties voor kinderen worden aangerekend aan de volgens het RIZIV geldende tarieven. Voor de terugbetaalde consultaties in kader van het voortraject diabetes en de zorgtrajecten diabetes en chronische nierinsufficiëntie wordt de derdebetalersregeling toegepast. Voorschrift van de huisarts is hiervoor noodzakelijk.
  • diabeteseducaties voeding in kader van het voortraject diabetes worden aangerekend aan de volgens het RIZIV geldende tarieven.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

liesestals@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Diëtiste Liese Stals