diëtiste Els Wolfs te Hechtel

Ik ben Els Wolfs, diëtiste en ik geef voedingsadviezen bij patiënten met diabetes, hartpatiënten, nierpatiënten, darmproblemen, maar verzorg ik ook de begeleiding voor personen met overgewicht naar een gezondere levensstijl.

Ook is het me duidelijk dat je niet jong genoeg kan beginnen om gezond te eten en te leven. Preventie bij kinderen, ouders sensibiliseren, maar ook zieke kinderen helpen via voeding vind ik zeer interessant. Vandaar dat ik in de opleiding voeding bij het jonge kind heb gevolgd en het getuigschrift pediatrisch diëtiste heb behaald bij KHLeuven. Eerder heb ik de opleiding kindvriendelijke consultaties gevolgd en op die manier specialiseerde ik mij in voedingsbegeleiding bij kinderen. Zo kan je ook bij mij terecht voor begeleiding tijdens de zwangerschap en voor adviezen rond borstvoeding, met vragen over reflux bij je baby, peuterdiarree, obstipatie bij je kindje… en verschillende allergieën zoals ei allergie, notenallergie, koemelkallergie, lactose-intollerantie, glutenintollerantie…

Daarnaast volgde ik verschillende opleidingen en bijscholingen rond voeding, welzijn en gezondheid waaronder de meest recente” voeding als ondersteuning bij kanker.”

Om je optimaal te kunnen begeleiden sloot ik me aan bij de Vlaamse Beroepsvereniging voor voedingsdeskundigen en diëtisten. Overleg plegen met huisartsen, samenwerken met het Lokaal Multidisciplinair Netwerk, bijscholingen volgen, … dit alles zorgt ervoor dat je bij mij altijd mag rekenen op wetenschappelijk onderbouwd dieetadvies.

Als diëtiste oefen ik een paramedische beroep uit. Hierdoor geniet ik RIZIV-erkenning. Als je in het kader van het voortraject diabetes of zorgtraject diabetes of nierinsufficiëntie dieetadvies voorgeschreven krijgt van je huisarts, kom je in aanmerking voor een gedeeltelijke tegemoetkoming van de ziekte- en invaliditeitsuitkering.

Sommige mutualiteiten betalen onder bepaalde voorwaarden consultaties bij een erkende diëtist (gedeeltelijk) terug. Informeer best eerst eens bij je eigen plaatselijke mutualiteit.
Bent u diabeet? Door een gewijzigde wetgeving zijn er een groot aantal diabeten die sinds 1 mei 2018 recht hebben op jaarlijks 4 extra sessies dieetadvies in het voortraject diabetes. Vraag het even na aan je huisarts of endocrinoloog.


Afspraak maken