Medisch pedicure Lien Put

 

"Als gespecialiseerd voetverzorgster wil ik je kwaliteitsvolle behandelingen aanbieden.”

Lien Put

"Ook je voeten verdienen de nodige aandacht!”

Lien Put

Voorstelling

profielfoto van Lien Put die psychologische begeleiding biedt voor je welzijn.

Ik ben Lien Put, 30 jaar en in 2020 voor het eerst mama geworden van Korneel.

In 2017 ben ik afgestudeerd als medisch pedicure. Jaarlijks volg ik nieuwe bijscholingen of opleidingen zo beschik ik over een zeer brede kennis en vakbekwaamheid ten aanzien van de meest uiteenlopende voetproblemen.

Iedereen met voetklachten kan bij mij terecht, ongeacht hoe groot of klein jouw voetprobleem ook is.

Als Medisch Pedicure werk ik volgens vastgestelde richtlijnen en werk ik dus ook samen met uw huisarts.


Behandelingen

Bij mij kan je oa terecht voor:

Voetverzorging op maat


Hierbij starten we met een basis pedicure denk aan het knippen en vijlen van de nagels, het verzorgen van de nagelomgeving en het verwijderen van eelt. We verwijderen ook eeltpitten, behandelen kloven en ingegroeide nagels. Dit gebeurt hygiënisch, vakkundig en pijnloos. Ook de nodige adviezen worden gegeven en indien nodig verwijs ik je door naar een arts of (sport)podoloog. Deze voetverzorging is erop gericht om uw specifieke voetproblemen aan te pakken. Dit kan gaan over een medische, oncologische of sport pedicure.

Deelbehandeling


Wanneer je geen tijd hebt voor een volledige behandeling maar je toch graag van 1 specifiek probleem verlost wilt zijn zoals bv een eeltpit, ingegroeide nagel, schimmel nagel of trauma nagel wordt deze behandeld tijdens de deelbehandeling.

Orthonyxie


We plaatsen we een nagelbeugel op een hyperconvexe (ingegroeide) nagel. Dit zal de verhoogde druk verminderen en de nagel terug recht maken om de kans op ingroeien weg te nemen. Ingroeiende nagels behoren tot mijn specialisatie. Een behandeling door de arts in de vorm van operatie is hierdoor zelden nodig!

Orthoplastie en vilttechniek


We maken een silicone hulpstuk volledig op maat met als doel het ontlasten, corrigeren of vervangen van bepaalde delen van de voet. Hierdoor kunnen we voorkomen dat klachten erger worden. Door middel van vilttherapie worden er pijnlijke drukplekken of wonden drukvrij gelegd, ze worden ontlast en kunnen hierdoor beter en sneller genezen.

Onychoplastie


We plaatsen een medische kunstnagel. Deze biedt de mogelijkheid om het ontbrekende stuk nagel te vervangen. Dit kan gaan van een mycose(schimmel) nagel of een trauma nagel. We sturen de uitgroei van de kapotte nagel in de juiste richting en beschermen het nagelbed.


Hoe gaan we samen aan de slag?

Bij de eerste afspraak starten we met het afnemen van een anamnese ( vraaggesprek met relevante bijzonderheden) en doen we een voet- en nagelonderzoek. Hierbij wordt de conditie van uw voetstand, huid en nagels besproken. We bekijken welke behandeling en/of technieken nodig zijn om jou van jouw pijnklachten af te helpen. Standaard zit in de behandeling een basis voetverzorging en naargelang de gestelde diagnose behandelen we ook likdoorns (eeltpitten), kloven, ingegroeide nagels, schimmel-, kalk- en verdikte nagels. Verder kan ik ook een orthese op maat maken en nagelbeugels plaatsen bij ingegroeide nagels.


Tarieven

Medisch pedicure
35 euro
Deelbehandeling vb eeltpit
23 euro
Speciale technieken
Prijs wordt ter plaatse besproken en is afhankelijk van de speciale techniek

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie:

0470/35.26.42

lienput@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Medische pedicure- Lien Put