Kinder- en jongerenpsycholoog Ellen Meuwissen te Hechtel

 

"Een kind staat nooit alleen!”

Ellen Meuwissen

Voorstelling

Psycholoog voor kinderen en jongeren - Ellen Meuwissen

Ik ben Ellen, 25 jaar, klinisch kinderen- en jongerenpsychologe met erkenning als eerstelijnspsycholoog. Al op jonge leeftijd wist ik dat ik wou werken met kinderen en gezinnen. Mijn werkervaring met kinderen en gezinnen leerde me dat het belangrijk is om te spreken over waar het echt om draait. Het kind staat centraal in de gesprekken: heb je nood aan iemand om mee te spreken, iemand om mee oplossingen te zoeken, om te leren omgaan met situaties, …? Samen gaan we op zoek naar waar de noden liggen en proberen een gepast antwoord te vinden.

Een kind staat natuurlijk niet alleen. Daarom vind ik het belangrijk om ook samen met het gezin te zoeken naar mogelijkheden. In de gesprekken vertrekken we vanuit de vraag van het kind en het gezin. Elk gezin en kind bevat tal van krachten die we samen naar boven zullen proberen te halen. Ik wil jullie graag begeleiden en meedenken in eventueel vastgelopen ontwikkelingsstappen.
Mogelijke thema's


Geen vraag is te veel. Ik zal steeds met jullie bekijken wat ik al dan niet voor jullie kan betekenen.

Depressieve symptomen (down zijn, nergens zin in hebben, suïcidale klachten, …)

Niet goed in je vel zitten, weinig zelfvertrouwen

Autisme Spectrum Stoornis

Pesten

Schoolmoeilijkheden

ADHD

Gedragsmoeilijkheden

Veel ruzies thuis, moeilijke thuissituatie

Angstig zijn (vb. bang om te babbelen, in het donker, …)

Identiteitsontwikkeling

Ouders die gaan scheiden of gescheiden zijn, nieuw samengesteld gezin

...


Hoe gaan we samen aan de slag?

In een eerste gesprek leren we elkaar kennen en kijken we waar de noden liggen. Daarbij gaan we samen op zoek naar een plan van aanpak. Dit zal voornamelijk gefocust zijn op het kind, maar kan verlengen naar het hele gezin indien hier vraag naar is. Als de vraag niet binnen mijn expertise ligt, dan maak ik een gepaste doorverwijzing. Ik sta er wel steeds voor open om samen te zoeken naar oplossingen.

Samen leggen we behapbare doelen en gaan hiermee aan de slag. In het proces kunnen deze doelen veranderen afhankelijk van de noden die naar voor komen. We zullen deze doelen ook steeds evalueren na enkele gesprekken.


Tarieven

Eerstelijnsregeling
Gesprek
  • Gesprek : 11 euro
  • Verhoogde terugbetaling ziekenfonds : 4 euro
Niet-eerstelijnsregeling
Individueel gesprek
  • Intakegesprek : 65 euro
  • Opvolggesprek : 60 euro
Gezinsgesprek
Tarief : 65 euro
De eerstelijnsregeling is begrensd tot een maximum van 10 sessies per jaar, waarbij de eerste sessie voor patiënt gratis is. Meer info vind je via deze link terug.

Terugbetaling is afhankelijk van uw ziekenfonds en regio. U informeert zich best eerst bij uw ziekenfonds over de voorwaarden die zij stellen ten aanzien van terugbetaling van psychologische begeleiding.

Contact

U kan me steeds contacteren voor verdere informatie

ellenmeuwissen@praktijkdeduinen.be

U kan rechtstreeks een afspraak maken bij me via onderstaande knop, waar u ook mijn consultatie uren kan zien.


Afspraak maken


Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt, Kaulille of andere...


Klinisch pscycholoog Ellen Meuwissen

Collega's psychologische hulpverlening