Psycholoog Evelien Vanparijs

 

"Verander de manier waarop je denkt en het zal je leven anders maken”

Evelien Vanparijs

“Het geheim van verandering is om energie te steken in de dingen die je gelukkig maken”

Evelien Vanparijs

Situaties die moeilijk zijn ...

Vanparijs Evelien Bij gebeurtenissen of periodes waarin het moeilijk is kunnen veel dingen die vanzelfsprekend zijn uit elkaar drijven of plots doen veranderen: de aangrijpende weg van een ontslag, de overgang van partners naar ex-partners, de nieuwe situatie van de kinderen bij een scheiding, een lichaamsverandering door een ziekte, een nieuw samengesteld gezin … het kan gaan over zeer uiteenlopende situaties. Kenmerkend zijn de periodes van reddingsacties tot momenten waarop je geen richting hebt. Angst, overbelasting, financiële problemen, burn-out, vermoeidheid, hartkloppingen, maagklachten … ze drukken allemaal hun stempel.

Naast de gebeurtenissen die ons pad kruisen, leven we doorgaans in een stresserende en prestatiegericht maatschappij: online-kanalen, sociale media, reclame… Het lijkt alsof we er steeds “perfect”MOETEN uitzien, ‘gelukkig’ MOETEN zijn, veel geld ‘MOETEN’ verdienen om onze kinderen te geven wat ze vragen. Dit zorgt voor grote druk; een depressie, verslaving, stress en verminderd zelfvertrouwen kunnen de kop op steken.

Het kan anders, hierin geloof ik … . .

Heb je het gevoel dat je onvoldoende kan praten met familie en/of vrienden en wil je graag een praten over hoe je je voelt of over dingen waar je vragen over hebt? Dan wil ik graag je luisterend oor zijn en dan mag je mij contacteren om samen naar oplossingen te zoeken. Het draait om jou en tegelijk om je naasten.

Ik werk rond volgende thema’s

De relatie met jezelf

tevreden zijn met jezelf, jouw persoonlijke doelen & levenswensen realiseren.

Harmonie werk & privé

zorgen voor een goede werk/privé balans, dat je werk aansluit bij wat je graag wil doen, dat het past bij wat je (aan)kunt.

Vrije tijd

Jezelf ontspannen, je organiseren zodat er voldoende ruimte hiervoor is.

Fitheid en energie

ervoor zorgen dat je een gezonde en evenwichtige levensstijl hebt.

Kinderen en partner

conflicten of zorgen over de kinderen of je relatie uitklaren en aanpakken.

Nieuw samengesteld gezin

conflicten, gevoeligheden bespreekbaar maken(dit kan samen of apart: de keuze wordt tijdens een consultatie in overleg met jou/jullie beslist).

Scheiden

het ‘slechte’ nieuws aan de kinderen vertellen zodat zij begrijpen wat er gebeurt, zorgen voor alle regelingen over de kinderen/het huis/het geld/co-ouderschap.

Nazorg

na scheiding/rouw/verlies/ontslag, opnieuw rust en structuur vinden in je alledaagse leven.

Hoe gaan we aan de slag?

We brengen de juiste personen samen in een veilige en warme omgeving, zodat er ruimte ontstaat om, in wederzijds overleg en met respect voor elkaars belangen, te luisteren naar elkaar om zo tot een actieplan te komen.

We luisteren naar elk verhaal en proberen om communicatie tussen partijen op gang te brengen en aan te moedigen. We initiëren acties om zaken op te lossen, maar bieden ook coaching, ondersteuning & advies.

We werken verbindend en oplossingsgericht.

Werkdomeinen

zelfzorg, veerkracht, stress, depressie, rouw & verlies, persoonlijke ontwikkeling, psycho-educatie, gezinsconflicten, ontspanningstechnieken, conflicten op het werk, burn-out, bore-out, levensstijl in balans, leerproblemen, loopbaan-coaching

 

Afspraak maken

Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik als psycholoog natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt of andere...