Psycholoog Sigrid Claes

 

"De kracht in een persoonlijkheid naar boven halen is een voorrecht.”

Sigrid Claes

Mensen ontmoeten

Claes Sigrid
Dankzij mijn werk als psycholoog ontmoet ik dagelijks nieuwe mensen en krijg ik de kans om hen écht te leren kennen. In de gesprekken ontdek ik waar ze tegenaan lopen in het leven of welke levenservaringen hen kwetsbaar hebben gemaakt.

Daarnaast ontdek ik bij ieder individu ook zoveel krachten en mogelijkheden tot verandering. Het is een voorrecht om hier samen mee aan de slag te mogen gaan.

Thema’s waar ik graag rond werk en uitgebreide ervaring mee heb

Omgaan met verlies en rouw

iemand verliezen die erg dicht bij je stond is erg zwaar. Het vergt vaak veel energie van je en kan erg lang duren. Overeind blijven in dit rouwproces en de andere taken, die van je verwacht worden blijven opnemen, is niet altijd vanzelfsprekend.

Verlatingsangst - bindingsangst

een relatie aangaan is niet altijd gemakkelijk. Soms heb je kwetsuren in vroegere relaties opgelopen die ervoor zorgen dat je het moeilijk krijgt om een relatie aan te gaan of om je staande te houden in je huidige relatie. Ook hechtingspatronen met je gezin van herkomst kunnen aan de bron liggen van deze moeilijkheden.

Assertiviteit - zelfvertrouwen

durven opkomen voor jezelf in relatie met je partner, vrienden, familie, collega’s is een vaak terugkomend thema in gesprekken. Werken aan assertiviteit kan je zelfvertrouwen versterken en omgekeerd.

Stress, psychosomatische klachten, hyperventilatie, slaapproblemen

deze problemen hangen vaak erg samen. Samen gaan we op zoek naar wat de stressbronnen in jouw leven zijn en hoe deze aangepakt kunnen worden om met meer innerlijke rust door het leven te kunnen gaan.

Omgaan met een chronische ziekte (kanker, diabetes, COPD, …)

conflicten of zorgen over de kinderen of je relatie uitklaren en aanpakken.

De lat te hoog leggen voor jezelf - perfectionisme

vaak veroorzaken deze factoren een hele hoop stress. Door wat minder streng te zijn voor jezelf, kan je deze verlagen.

Angst

Vele mensen gaan gebukt onder angst in allerlei uitingsvormen. Angst om ziek te worden, angst voor sociale contacten, … Angst wordt vaak veroorzaakt door een gedachtenpatroon dat de angst veroorzaakt of versterkt. Door te leren je gedachten bij te sturen, kan je angst in je leven zelf verminderen.

Nazorg

na scheiding/rouw/verlies/ontslag, opnieuw rust en structuur vinden in je alledaagse leven.

Aan de slag!

Als je worstelt met één van bovenstaande thema’s, ga ik graag met je aan de slag. Belangrijk voor mij is een goede vertrouwensband op te bouwen, waarin jij je veilig en aanvaard voelt. Graag kijk ik samen met jou naar je kwetsbaarheden, maar ook naar je innerlijke krachtbronnen enerzijds en de hulpbronnen uit je omgeving anderzijds.


Afspraak maken

Naast de patiënten uit Hechtel-Eksel, sta ik als klinisch psycholoog natuurlijk ook open voor patiënten uit andere steden/gemeentes zoals Peer, Leopoldsburg, Houthalen, Helchteren, Overpelt, Neerpelt of andere...